top of page

TIETOA MATERIAALEISTA

DSC_1026.jpg

BioThane tuotteet

Valppaan toiminta perustuu tahtoon tehdä turvallisia, laadukkaita ja käytännöllisiä koiravarusteita. Näistä syistä valitut materiaalit ovat säänkestäviä ja omaavat tavanomaista suuremmat murtolujuudet. Kaikki BioThane pannat ja talutushihnat valmistetaan täällä Suomessa huolellisena käsityönä.

BioThane®

 

Kaikki Valppaan vedenkestävät hihnat ja pannat valmistetaan aidosta USA:ssa valmistetusta BioThanesta. BioThane muistuttaa ulkonäöltään ja tuntumaltaan nahkaa, mutta se on ominaisuuksiltaan sitä monin tavoin erinomaisempi. BioThane on 100 % vegaaninen, helposti pestävä ja täysin vettä hylkivä. Näin ollen se ei ala esimerkiksi haista, homehtua tai halkeilla. Materiaali ei myöskään veny tai kovetu, ja se säilyttää notkeutensa vielä -40 pakkasasteessa.

Biothanen murtolujuudet:

  • 13 mm: 225 kg

  • 16 mm: 283 kg

  • 19 mm: 340 kg

  • 25 mm: 450 kg

  • 38 mm: 675 kg​

Värivalikoima:

Jos et löydä omaa toiveväriäsi valikoimasta, ota yhteyttä. BioThanea on saatavana lukuisissa eri sävyissä, ja sitä on mahdollista tilata myös muissa väreissä kuin valikoimassani olevat.

Metalliosat

Valppaan tuotteissa käytetyt metalliosat ovat pääosin ruostumatonta terästä. Ne kestävät hyvin korroosiota ja omaavat vahvat murtolujuudet, jonka ansiosta tuotteet sopivat aktiiviseen elämään, harrastuksiin ja retkeilyyn vaihtelevissa sääolosuhteissa.

 

Pannoissa ja hihnoissa käytetyt renkaat ja ruuviniitit ovat aina ruostumatonta terästä. Valppaan käyttämät niitit ovat markkinoiden lujimpia.

 

Pantojen soljet ovat mallista riippuen joko ruostumatonta terästä tai erittäin vahvaa kromattua messinkiä. Puolikiristävien pantojen ketjut ovat niin ikään ruostumatonta terästä 300 kg:n murtolujuudella.

Lukot

 

Hihnojen lukot ovat lentokoneteollisuudessa käytetystä kevyestä ja lujasta alumiinista, ja niiden murtolujuus on 400 kg. Lukoissa on valittavana kaksi eri mallia. Perinteisempi karabiini sopii hyvin esimerkiksi pienemmille koirille tai kaulapannan kanssa käytettäväksi. Itsestään lukittuva twistlock karabiini sen sijaan on turvallinen ja varma valinta, joka on oiva vaihtoehto suuremmille koirille tai vaikkapa valjaiden kanssa käytettäväksi. Itsestään lukittuvan karabiinin käyttö onnistuu näppärästi myös yhdellä kädellä. Molemmat lukot ovat erittäin kevyet.

Alumiinilukot.jpg
Hoito-ohjeet

BioThanesta tehdyt tuotteet ovat helppohoitoisia ja usein puhdistukseen riittää pelkkä huuhtelu sekä pyyhkeellä tai pesusienellä pyyhkiminen. Pinttyneen lian voit puhdistaa miedolla saippualla. Jos varusteet kastuvat merivedessä, on ne hyvä huuhtoa käytön jälkeen. Valppaan tuotteet ovat valmistettu huolella laadukkaista materiaaleista, mutta tarkistathan säännöllisesti varusteiden kunnon, jotta voitte turvallisesti ulkoilla parhaan ystäväsi kanssa.

Muut tuotteet

Muiden kuin BioThane tuotteiden osalta voit lukea materiaalitiedot kunkin tuotteen tuotetiedoista.

bottom of page