top of page

MITTAUSOHJEET

Valppaan BioThane tuotteet valmistetaan käsityönä tilauksesta, ja tuotteiden toimitusaika on tällä hetkellä noin 1-3 viikkoa. Tuotesivuilta löydät tärkeimmät tiedot kunkin tuotteen mitoituksesta ja materiaaleista. Hihnojen kokosuositukset löydät myös tuotesivuilta.

 

Varmistathan aina ennen tilausta tuotteen koon sopivuuden. Etenkin kaulapantoja tilatessa on erityisen tärkeätä varmistua sopivasta koosta. Paras työkalu mittaamiseen on perinteinen mittanauha.

Koira1.png
Mittaaminen

Solkipannat

Soljellista kaulapantaa varten ota koiran kaulasta mitta siitä kohti, johon panta tavallisesti asettuu, ja huomioi että alle mahtuu mukavasti pari sormea. Koiran on hyvä olla mitatessa ryhdikkäänä joko seisoen tai istuen. Valitse sellainen pannan koko, jossa kaulasta saatu mitta osuu mahdollisimman keskelle kokohaitaria. Pantojen koot menevät limittäin ja joissain tapauksissa voit valita kahden koon väliltä. Valitse silloin panta koiran ja mieltymyksesi mukaan, eli pidätkö rennommin istuvasta pannasta, vai onko pannan parempi olla hieman napakka. Jos haluat, voit myös ilmoittaa minulle tarkan mitan, jolloin teen pannan siten, että keskimmäinen reikä osuu tuohon annettuun mittaan.

Puolikiristävät pannat
 

Puolikiristävää pantaa varten ota napakka mitta siitä kohden, johon panta normaalisti asettuu. Pannan ei ole tarkoitus kuristaa koiraa, vaan kiristyä juuri sen verran ettei panta pääse vahingossa pujahtamaan pois pään yli. Ketjusta tulee lisää pituutta noin 10 cm, jonka ansiosta panta istuu rennosti koiran kaulassa, ja tarvitessa kuitenkin kiristyy juuri sopivasti. Mittaathan koiraltasi sekä kaulan että pään ympäryksen, jotta panta on helppo pukea, eikä se pääse kireänä sujahtamaan pois pään yli. Esimerkiksi jos koirasi kaulan ympärys olisi 40cm, niin koiran pää ei saisi leveimmästä kohdasta olla yli 50cm, jotta pannan saa helposti puettua ja riisuttua.

bottom of page